Türkçe
English
Azerbaycan
Google ÇeviriÇeviri tarafından desteklenmektedir
E-Postalarınız Neden Bulutta Otomati̇k Olarak Güvenli̇ Deği̇l?
Buradasınız: Anasayfa / Blog
28 Nisan 2024, Pazar
E-postalarınız Neden Bulutta Otomatik Olarak Güvenli Değil?
Bulut kullanımı artık birçok şirkette standart bir uygulamadır ve faydaları (ölçeklenebilirlik, düşük yatırım maliyetleri vb.) göz önüne alındığında bu pek de şaşırtıcı değildir.
E-postalarınız Neden Bulutta Otomatik Olarak Güvenli Değil?

Özellikle büyük genel bulut sağlayıcıları, birçok küçük ve orta ölçekli işletmenin BT ortamlarının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. E-posta iletişimleri için Exchange Online ile Redmond merkezli dev, Microsoft 365 paketindeki Exchange Server'ın zaten etkileyici olan erişimini başarıyla genişletti. Şirket içi Exchange Server'ların en son küresel saldırıya uğramasıbuluta (ve dolayısıyla genellikle Microsoft 365'e) büyük geçişe yalnızca ivme kazandırdı. Microsoft, giderek artan sayıda şirket tarafından tercih edilen bir üretkenlik paketi olan Google G Suite Google Workspace şeklinde rekabete sahiptir.

Buluttaki Veriler Otomatik Olarak Güvenli Değildir

Bu Mart ayında Strazburg'daki bulut sağlayıcısı OVHcloud'un veri merkezinde çıkan yangın, BT medyasında yoğun bir şekilde yer aldı. Birçok müşteriye ait veriler geri dönüşü olmayan bir şekilde kayboldu. Ancak bu etkinlik ile Microsoft ve Google tarafından sunulan hizmetler arasındaki bağlantı nedir?

Prensip aynıdır - bir müşteri olarak, verilerinizi kaybolmaya karşı korumaktan siz sorumlusunuz. Paylaşılan Sorumluluk Modeli olarak bilinen model, artık çoğu bulut sağlayıcısının hüküm ve koşullarının bir özelliğidir. Bu nedenle, e-postaları arşivlemek ve verileri ve hatta uygulamaları yedeklemek genellikle sizin sorumluluğunuzdadır. Birçok şirket bu gerçeğin farkında değil, hatta bazıları bunu görmezden gelmeyi tercih ediyor. OVHcloud'daki yangında olduğu gibi tam bir kayıp, dramatik sonuçlar doğurabilir. E-postalarda depolanan muazzam bilgi kaybının yanı sıra - çoğu muhtemelen uzun yıllar boyunca birikmiştir - personel üretkenliği üzerindeki potansiyel etkiden (kayıp e-postalar, e-posta sunucularının kullanılamaması vb.) bahsetmiyorum bile, yasal sonuçlar da olabilir.

Genel bulut sağlayıcıları tarafından barındırılan e-postalar

Başka bir deyişle, İş Sürekliliği (BC) gibi nispeten soyut kavramlar, bu gibi durumlarda tamamen yeni bir anlam kazanır. En kötü senaryoda, şirketinizin operasyonları tamamen askıya alması gerekebilir; Çoğu durumda, işlerin ne zaman devam edebileceği bile belli olmayacaktır. Sistemlerin tamamen yeniden yapılandırılması gerekir ve birçok veri varlığı hiç kurtarılamayabilir.

İş e-postaları söz konusu olduğunda, özellikle aşağıdaki üç noktayı göz önünde bulundurmalısınız:

  1. Kendi verilerinizin
    sorumluluğunu üstlenin Çoğu durumda (hizmetinizin veya sözleşmenizin koşullarına bağlı olarak), verilerinizi yedeklemek ve arşivlemek bulut sağlayıcısının değil, sizin sorumluluğunuzdadır. Dahası, bulut hizmetinin kullanıcısı olarak, ilgili veri gizliliği yasaları söz konusu olduğunda da siz sorumlusunuz.
  2. Kendinizi veri kaybına
    karşı koruyun Kritik verileriniz ve uygulamalarınız için bir felaket kurtarma planı oluşturun. E-postalar her zaman arşivlenmelidir - yalnızca uyumluluk nedenleriyle değil. Güvenilir bir arşivleme ve yedekleme stratejisi, herhangi bir BT iş sürekliliği planının temel taşıdır.
  3. Bağımsızlığınızı koruyun
    Bugünlerde bulut, çoğu şirketin BT stratejisinin vazgeçilmez bir parçasıdır. Ancak tek bir sağlayıcıya bağımlı hale gelmeyin. Bu arada, bir bulut sağlayıcısı genellikle "kendi verilerini" yedeklemekten sorumlu olanın müşteri olduğuna işaret edecektir. Verileriniz sermayenizdir!
"KOBİ'ler, kritik veri varlıklarını korumak, muhafaza etmek ve kullanılabilir durumda tutmak için güçlü yedekleme ve arşivleme yeteneklerine sahip olmalıdır."
Michael Osterman, Osterman Araştırma A.Ş.

Pazar araştırmacıları Osterman Research Inc., Microsoft 365 kullanan veya şirket içi Exchange Server'larını buluta ve Microsoft 365'e geçirmeyi düşünen kuruluşlar için küçük ve orta ölçekli işletmelerin iş e-posta iletişimlerini nasıl yeterince koruyabileceklerini açıklayan bir teknik inceleme hazırladı. Teknik incelemede, şirketinizin hangi özelliklere ihtiyacı olduğu ve hangi senaryolarda işletmenize Microsoft 365'te bulunan yerel arşivleme seçenekleri yerine MailStore Server gibi bir üçüncü taraf çözümünün daha iyi hizmet verebileceği incelenir.

Kaynak: E-postalarınız neden bulutta otomatik olarak güvenli değil? (mailstore.com)

Etiketler
Journal
Journaling
pst
ost
eml
microsoft
outlook
office365
microsoft365
exchange
gmail
googleworkspace
yandex
zimbra
icewarp
kerio
pop
imap
mail
posta
arşiv
archive
yedek
backup
gdpr
kvkk
MDaemon
Kerio
smtp
msexchange
microsoftexchange
mailarchiving
emailarchiving
mailarşivleme
emailarşivleme
postaarşivleme
epostaarşivleme
mailbackup
emailbackup
mailyedekleme
emailyedekleme
postayedekleme
epostayedekleme
mailstore
cloud
bulut
Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın