Türkçe
English
Azerbaycan
Google ÇeviriÇeviri tarafından desteklenmektedir
Mi̇crosoft, Si̇ber Güvenli̇k Strateji̇si̇ni̇ Revi̇ze Edi̇yor
Buradasınız: Anasayfa / Blog
6 Mayıs 2024, Pazartesi
Microsoft, siber güvenlik stratejisini revize ediyor
Microsoft, önemli reformlar ve ürün işlevselliği yerine güvenliğe öncelik veren bir strateji değişikliği taahhüdünde bulundu
Microsoft, siber güvenlik stratejisini revize ediyor

Microsoft'un siber güvenlik uygulamalarını kınayan bir ABD hükümeti raporunun ardından, Microsoft'un baş güvenlik sorumlusu Charlie Bell, güvenliği diğer tüm ürün özelliklerinin üzerinde önceliklendirmeyi amaçlayan önemli reformlar ve stratejik bir değişim taahhüdünde bulundu.

Siber Güvenlik İnceleme Kurulu'nun bir dizi saldırıya yol açan "önlenebilir Microsoft hataları dizisine" dikkat çekmesinin ardından yapılan ilk kamuoyu yorumunda Bell, ürün güvenliğine öncelik vermenin "bir numaralı iş" olduğunu söylüyor.

"Daha fazlasını yaptık ve yapacağız. Bunu Microsoft'un her şeyden önce en önemli önceliği haline getiriyoruz - diğer tüm özelliklerin üzerinde" diyor Charlie Bell. Azure, Windows, 365 ve güvenlik mühendisliği ekipleri, Secure Future Initiative adlı bir girişim kapsamında güvenlik ve düzeltme iyileştirmelerine öncelik vermeye başladı.

Bu girişim, Kasım 2023'te, Siber Güvenlik İnceleme Kurulu'nun soruşturmasından önce duyuruldu ve daha hızlı düzeltmeler, gelişmiş kimlik imzalama anahtar yönetimi ve varsayılan olarak daha yüksek güvenlik standardına sahip ürünler vaat ediyor.

Kaynak: Microsoft, siber güvenlik stratejisini revize ediyor (itsecurity.pt)

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın