Türkçe
English
Azerbaycan
Google ÇeviriÇeviri tarafından desteklenmektedir
Mi̇crosoft, Exchange Onli̇ne Toplu E-Posta Sınırlamaları İle İstenmeyen Postayla Mücadele Edecek
Buradasınız: Anasayfa / Blog
24 Nisan 2024, Çarşamba
Microsoft, Exchange Online Toplu E-posta Sınırlamaları ile İstenmeyen Postayla Mücadele Edecek
Microsoft, Exchange Online Toplu E-posta (Bulk Mail) Sınırlamaları ile İstenmeyen Postayla (Spam Mail) Mücadele Edecek Yeni önlem gelecek yıldan itibaren yürürlüğe girecek. Yeni sınır iki aşamada uygulanacak
Microsoft, Exchange Online Toplu E-posta Sınırlamaları ile İstenmeyen Postayla Mücadele Edecek

İstenmeyen e-postalarla (spam mail) mücadele etmek amacıyla Microsoft, 2.000 dış alıcı için Exchange Online toplu e-postalarına (bulk mail) günlük bir sınır koymaya hazırlanıyor.

Tedbirin Ocak 2025'ten itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor. Exchange Online, tek bir hesaptan toplu veya toplu e-posta göndermeyi desteklemez.

Microsoft'un yeni Dış Alıcı Oranı (ERR) sınırlarına yönelik planları, müşterilerin Exchange Online kaynaklarını kötüye kullanmasını ve kullanımı kısıtlamasını önlemeyi amaçlamaktadır.

Exchange Online şu anda 10 bin alıcılık bir alıcı oranı sınırı uygulamaktadır. Exchange ekibi, "2.000 ERR sınırı, bu 10.000 alıcı sınırı içinde bir alt sınır haline gelecek" dedi. Ancak bu değişiklikler, alıcı oranı sınırında değişiklik getirmez. Ekip, "24 saat içinde 2.000'den az harici alıcıya [e-posta] gönderirseniz, yine de toplam 10.000 alıcıya gönderebilirsiniz" diye açıklıyor.

Yeni sınır iki aşamada tanıtılacak: başlangıçta 1 Ocak 2025'ten itibaren tüm yeni kullanıcıların bulutta barındırılan posta kutularına uygulanacak; Temmuz ve Aralık 2025 arasındaki ikinci aşamada Microsoft, sınırı mevcut kullanıcıların bulutta barındırılan posta kutularına uygulamaya başlayacaktır.

Bunu yapmak için, ERR sınırını aşan bulutta barındırılan posta kutularına sahip Exchange Online müşterilerinin, dış alıcılara gönderilen yüksek hacimli e-postalar üzerinden işletmeden tüketiciye iletişim için özel olarak tasarlanmış bir hizmet olan Azure E-posta İletişim Hizmetleri'ne geçmesi gerekir.

Değişikliklere rağmen Google, 1 Nisan'dan bu yana, saldırılara karşı korunmanın bir yolu olarak toplu e-posta gönderenler için daha katı spam limitleri ve kimlik doğrulama yönergeleri uygulamaktadır.

Gmail hesaplarına günde 5.000'den fazla ileti göndermek isteyen kullanıcılar, alanları için SPF/DKIM ve DMARC e-posta kimlik doğrulamasını ayarlamalıdır.

Kaynak: Microsoft, Exchange Online Toplu E-posta Sınırlamaları ile İstenmeyen Postayla Mücadele Edecek (itsecurity.pt)

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın